Gresskar

Både gresskar og squash egner seg til dyrking på friland, men er varmekrevende. I sortimentet har vi 3 forskjellige arter av gresskar: Cucurbita maxima, Cucurbita pepo og Cucurbita moschata. Sortene i Cucurbita maxima-gruppen er minst varmekrevende og dermed enklest å få til, mens sortene i Cucurbita moschata-gruppen er mest varmekrevende.

Du bør velge et lunt og solrikt sted, og gjerne gjødsle rikelig. Vi har gode erfaringer med å dyrke både squash og gresskar på en komposthaug. Det er en fordel med forkultivering. Du kan så squash og gresskar fra slutten av april til utplanting i slutten av mai. I spiringsfasen må temperaturen holdes på minst 20°C. Det er viktig at jorden holdes fuktig, men ikke for bløtt. Både squash og gresskar trenger relativt mye areal: 1 plante trenger cirka 1 m².

De gresskar-sortene vi har i sortimentet kan lagres, men da er det viktig at fruktene er ordentlig modne. Fruktene er høsteklare når stilken på frukten får sprekker og blir rynkete. Gresskar lagres tørt, luftig og relativt varmt. I sårhelings-fasen anbefaler vi cirka romtemperatur, men etter en uke eller to kan temperaturen senkes til 15°C.

OBS! Pyntegresskar er ikke spiselig!

Tabellen nedenfor viser utviklingstid i dager fra utplanting til høsting på Østlandet. Dette kan variere betydelig fra sted til sted og år til år, men gir en pekepin for hvor tidlig/sen de enkelte sortene er.

Sort Utviklingstid
Butternut 120
Hokkaido rød/grønn 110
Jack o’Lantern 125
Patisson 70
Rondini 95
Roter Zentner 115
Spagettigresskar 100
Sweet Dumpling 110
Nakenfrøgresskar Gleisdorfer 125
Pyntegresskar 110

Viser alle 13 resultater

Viser alle 13 resultater