Gresskar / Squash

Både gresskar og squash egner seg til dyrking på friland, men er varmekrevende. I sortimentet har vi 3 forskjellige arter av gresskar: Cucurbita maxima, Cucurbita pepo og Cucurbita moschata. Sortene i Cucurbita maxima-gruppen er minst varmekrevende og dermed enklest å få til, mens sortene i Cucurbita moschata-gruppen er mest varmekrevende.

Du bør velge et lunt og solrikt sted, og gjerne gjødsle rikelig. Vi har gode erfaringer med å dyrke både squash og gresskar på en komposthaug. Det er en fordel med forkultivering. Du kan så squash og gresskar fra slutten av april til utplanting i slutten av mai. I spiringsfasen må temperaturen holdes på minst 20°C. Det er viktig at jorden holdes fuktig, men ikke for bløtt. Både squash og gresskar trenger relativt mye areal: 1 plante trenger cirka 1 m².

De gresskar-sortene vi har i sortimentet kan lagres, men da er det viktig at fruktene er ordentlig modne. Fruktene er høsteklare når stilken på frukten får sprekker og blir rynkete. Gresskar lagres tørt, luftig og relativt varmt. I sårhelings-fasen anbefaler vi cirka romtemperatur, men etter en uke eller to kan temperaturen senkes til 15°C.

OBS! Pyntegresskar er ikke spiselig!

Squash gir som regel god avling og er lettstelt. Det holder med 2-3 planter til en vanlig familie. Er forholdene gunstige kan du høste squash hver eneste dag. Det er en fordel å høste fruktene når de er 15-20 centimeter lange. Venter man for lenge vil utviklingen av nye frukter stoppe opp. I motsetning til gresskar får squash ikke ranker.

Viser alle 18 resultater

Viser alle 18 resultater