Solhatt økologisk hagebruk

Solhatt økologisk hagebruk ble etablert i 2011 og har som hovedmål å øke produksjon og bruk av økologiske og biodynamiske hagebruksfrø i Norge. Solhatt startet med frøavl i 2012, og satser på eldre norske sorter som ikke har vært tilgjengelig på mange år, men også på utenlandske sorter som egner seg bra til dyrking i Norge.

I 2015 etablerte vi et nettverk med flere økologiske gartnere i Norge som dyrker frø til Solhatt. I 2023 kan vi tilby over 80 forskjellige sorter som har blitt produsert på 7 ulike gårder. Og mer skal det bli! Dette er unikt i norsk sammenheng.

Solhatt tilbyr et stort sortiment frø av grønnsaker, urter og blomster. Alle sortene er økologiske eller biodynamiske. Vi tilbyr kun åpen pollinerte sorter, også kalt frøfaste sorter. Plantene av frøfaste sorter ligner i stor grad på foreldreplantene, i motsetning til plantene av de fleste hybridsorter. Sortene er selektert på avling, men ikke minst også på smak og motstandsdyktighet.

Vi leverer de samme gode frøene til hobby- og yrkesgartnere.

Vi holder til som en selvstendig enhet på gården Alm Østre på Stange, en av norges eldste biodynamiske gårder. Her har vi både lokaler og jord til rådighet.


Solhatt økologisk Hagebruk

Møt Team Solhatt!

Solhatt ble startet i 2011 av Jasper Kroon og Tom Boersma og har siden vokst til 5 ansatte i 2023.

Denne dyktige gjengen har dyrket, tresket, renset, pakket og sendt dine frø i alt fra 3,5 til snart 12 år! Fra venstre til høyre Tom, Ville, Loes, Jasper og Ludovica.

Alle er erfarne økologiske hagebrukere som brenner for alt som har med frø å gjøre. Gjerne ta kontakt angående sortsvalg eller for andre anbefalinger!