Din handlekurv er nå tom!

Klosterbønne
kr45.00
Klosterbønnas norske historie starter i 1869 da Georg Christian Sibbern tok med seg noen frø fra en stangbønne på Verdensutstillingen i Paris til familiens eiendom på Værne Kloster i Rygge. Bønnene er siden dyrket i mange generasjoner på klosteret og på nabogården Karlberg. Oldefaren til Nina Svartedal, fagleder i Norsk genressursenter, kjøpte Værne Kloster i 1905 og fikk da med seg klosterbønnene på kjøpet.
Klosterbønne er en varmekjær stangbønne som kan bli over 2 meter høy. Smak og kvalitet er veldig god, men de kjøttfulle skolmene har strenger som bør fjernes før den kokes og spises. Skolmene har best smak når frøene har begynt å utvikle seg.
OBS redigert text 🙂 Vi fikk en tilbakemelding fra en kunde i Larvik om at 2,5m er en sterk underdrivelse – de kan bli opp til 6m høye! Sjekk bildene…
Detaljer
Innhold porsjon | 10g |
---|---|
Antall frø ca. | 35 |
Latinsk navn | Phaseolus vulgaris L. var. vulgaris |
Såtid forkultur | april-mai |
Såtid direktesåing | mai-juni |
Spiretemperatur | >15˚C |
Sådybde | 3-4cm |
Radavstand | 100cm |
Så-/Planteavstand | 50cm |
Såmengde | 4-5 frø per staur |
Ekstra info | høyde 1,8-2,5m |
Tusenfrøvekt / Frø per gram | 230g / 4 frø |
Såkalender
jan | feb | mar | apr | mai | jun | jul | aug | sep | okt | nov | des | |
Forkultivering | ||||||||||||
Såing friland | ||||||||||||
Utplanting | ||||||||||||
Høsting |
Dyrking
Sås i mai eller juni, enten på enkeltrader med 100 cm mellom radene eller dobbeltrader med 120 cm mellomrom. Plantene blir mellom 200 og 250 cm høye og gir lange og brede belger. Plantene bør støttes med netting.