Settehvitløk Morado, semi-hardneck

Økologisk settehvitløk av sorten Morado. Morado er en hardnecksort i undergruppen ‘Creole’. Sorten gir ikke den høyeste avlingen, men har en sterkere smak. Inneholder høy konsentrasjon allicine, også kjent som «naturlig antibiotika». Feddene har rød-lilla skall.

Morado er i utgangspunkt en hardnecksort, men danner ikke alltid den harde stengelen og bullbiller. Ellers er den ikke typisk hardneck, i og med at den ikke er så hardfør.

Morado har noe høyere varmebehov i vekstsesongen, og egner seg derfor best til dyrking på Øst- og Sørlandet. Settehvitløken har fått en varmebehandling mot eventuelle patogener. Hvitløk skal plantes om høsten, rett før frosten kommer (les mer om dyrking lenger nedover).

OBS denne sorten er utsolgt for 2023.

kr75.00kr225.00

Få e-postvarsel Vennligst legg inn e-postadressen din, så informerer vi deg så snart produktet er tilbake på lager.
Produktnummer: Z20 Kategori:

Økologiske frø, godkjent av Debio (ØKO-NO-01)

Ekstra info

Et kilo hvitløk tilsvarer cirka 11-12 løk, og en løk har i gjennomsnitt 10-11 fedd. Anbefalt planteavstand er 12-15 cm og 30 cm mellom radene. Ved en planteavstand på 30×12 cm trengs det cirka 28 fedd per kvadratmeter, som tilsvarer cirka 2-3 settehvitløk.

Hvitløken er moden når løvet visner, som regel i midten eller slutten av juli, men du kan også godt bruke den tidligere, som «vårhvitløk». Hvis du vil ha noe ekstra tidlig vårhvitløk kan du gjerne plante noen fedd i drivhuset også, eller i potter inne.

Les mer om Dyrking av hvitløk.