Settehvitløk Morado

kr75.00kr225.00

Økologisk settehvitløk av sorten Morado. Denne sorten av undergruppen ‘Creole’ gir ikke den høyeste avlingen, men har en sterkere smak. Inneholder høy konsentrasjon allicine, også kjent som “naturlig antibiotika”. Feddene har rød-lilla skall. Morado er en softnecksort, men kan i enkelte år allikevel danne blomsterstengler.

Morado har noe høyere varmebehov i vekstsesongen, og egner seg derfor best til dyrking på Øst- og Sørlandet. Settehvitløken har fått en varmebehandling mot eventuelle patogener. Hvitløk skal plantes om høsten, rett før frosten kommer (les mer om dyrking lenger nedover).

OBS denne sorten er dessverre utsolgt for i år (2022), vi får ikke inn mer.

Legg til ønskeliste
Legg til ønskeliste
Få e-postvarsel Vennligst legg inn e-postadressen din, så informerer vi deg så snart produktet er tilbake på lager.
Varenummer: Z20 Kategori:

Ekstra info

Et kilo hvitløk tilsvarer cirka 11-12 løk, og en løk har i gjennomsnitt 10-11 fedd. Anbefalt planteavstand er 12-15 cm og 30 cm mellom radene. Ved en planteavstand på 30×12 cm trengs det cirka 28 fedd per kvadratmeter, som tilsvarer cirka 2-3 settehvitløk.

Hvitløken er moden når løvet visner, som regel i midten eller slutten av juli, men du kan også godt bruke den tidligere, som “vårhvitløk”. Hvis du vil ha noe ekstra tidlig vårhvitløk kan du gjerne plante noen fedd i drivhuset også, eller i potter inne.

Les mer om Dyrking av hvitløk.