Publisert

Solhatt er Årets Meitemark 2018!

Solhatt Er Årets Meitemark 2018!

Solhatt er Årets Meitemark 2018!Solhatt er kåret til Årets Meitemark 2018 av Oikos/Økologisk Norge, en pris som går til «en person eller gruppe av personer som fremmer meitemarkens trivsel og utbredelse i Kongeriket Norge».

Fra begrunnelsen: Gjennom sitt solide arbeid og store engasjement bidrar Jasper og Tom til å ta vare på den norske kulturarven, en arv som vil kunne ha stor betydning for fremtiden. Et stort plantemangfold er viktig for jordlivet og gir meitemarken gode livskår. 

Tusen takk for prisen! Det er en stor anerkjennelse av arbeidet vårt, og en inspirasjon til å jobbe videre med å ta vare på plantemangfoldet.

Meitemarkblanding

I anledning kåringen til Årets Meitemark har vi laget en egen meitemarkblanding.

I mediene hører vi stadig skrekkhistorier om insektene forsvinner, men vi hører lite om alt som lever i jorda. Visste du at en neve med jord kan inneholde mange millioner levende organismer? Ikke bare meitemark, men også bakterier, sopp, alger, spretthaler og mange andre arter. Et aktivt jordliv er helt avgjørende for en god og sunn jord.

En måte å stimulere jordlivet på er å dyrke et variert planteliv. Derfor lanserer vi en ny frøblanding: Meitemarkblandingen. Denne blandingen inneholder over 20 forskjellige arter fra flere plantefamilier, og har blitt utviklet av vår tyske leverandør Camena i samarbeid med 2 tyske eksperter innen jordfruktbarhet. Blandingen er ettårig, og konkurrerer bra med ugress.