Malurt

Artemisia absinthium

Malurt er en flerårig busk som produserer rikelig med grønngrått bladverk med høyt innhold av aktive stoffer. Den er kraftig voksende, forgrenet og blir opptil 80 cm høy.

Malurt en av de viktigste medisinske og bitre urtene for å hjelpe fordøyelsen, leveren og forbedre tarmens styrke. Den brukes også til brennevinsproduksjon og som skadedyrbekjemper for bladlus, kålsommerfugler og snegler.

Navnet malurt betyr egentlig møll-urt, mens det engelske wormwood sikter til plantens bruk som markmiddel og middel mot innvollsorm.

kr39.00

Produktnummer: U180 Kategori:

Økologiske frø, godkjent av Debio (ØKO-NO-01)

Ekstra info

Malurten har fått et ufortjent dårlig rykte opp gjennom tidene, for dette er en kjempespennende plante. Vi kjenner den kanskje ofte gjennom uttrykket “malurt i begeret”. I det gamle Rom var malurtbegeret et seiersymbol, mens i Det gamle testamentet omtales malurten som avskyelig og giftig, og som vi finner igjen i dette uttrykket, som betyr å ødelegge gleden for noen, og henspiller på den bitre smaken.

Detaljer

Innhold porsjon

0,05g

Antall frø ca.

600

Latinsk navn

Artemisia absinthium

Alternative navn

Ekte malurt, malukt, maløkt, malek, malok, mølurt

Herdighetssone

H5

Såtid forkultur

mars-april

Såtid direktesåing

Spiretemperatur

>20˚C

Sådybde

0cm

Radavstand

40cm

Så-/Planteavstand

30cm

Tusenfrøvekt / Frø per gram

0,07g / 14000 frø

Dyrking

Forkultiveres i mars-april og plantes ut i mai/juni på 40×30 cm. Må sås overfladisk (lysspirende) mens jorden holdes fuktig.