Tilbud!

Et levende mangfold

Boken Et levende mangfold er forfattet av biolog og forsker, Berit Swensen, og utkom i januar 2009. Boken retter seg mot den nysgjerrige forbrukeren og hageeieren, så vel som den interesserte gårdbrukeren og studenten. Den er ment å være en døråpner til det biodynamiske jordbrukets spirituelle forankring, og gir samtidig en dypere forståelse av generelle økologiske prinsipper.

Blant elleve omfattende kapitler er det ett som er viet spørsmålet om hva mat og ernæring dypere sett dreier seg om, mens et annet «Mat i praksis» inneholder over 30 oppskrifter. Mat er et resultat av livsprosesser, og ikke bare en samling kjemiske innholdsstoffer. Boken gir også et overblikk over nye resultater fra forskning i nært samarbeid med bøndene, som har vært viktig for utviklingen av den biodynamiske driftsformen.

Innbundet, 216 sider.

Opprinnelig pris var: kr299.00.Nåværende pris er: kr149.00.

Produktnummer: X02 Kategori:

Ekstra info

Fra boken
«Maten vi spiser skal ikke bare gjøre oss mette – den skal i tillegg understøtte vår helse og gi oss kraften vi trenger for å kunne virkeliggjøre våre mål. De kvalitetene som da må være tilstede i maten, må bokstavelig talt vokse inn i og gjennomtrenge den mens den står i jorda. Blant vinkjennere er det stor enighet om at ikke bare druesort, men også jordsmonn, lysforhold, nedbørsforhold og temperatur har stor betydning for sluttproduktets kvalitet. Det er på tide at en slik forståelse også skal omfatte gulrøtter, korn, kjøtt og potet.»

«I alle organismer er det et samspill av prosesser som omdanner fremmed stoff til organismens eget. De mange metabolske prosessene foregår i organismens mange celler og organer, […] Derfor kan vi betrakte mangfoldet av levende organismer i jorda som humusorganismens celler og organer.»

Om forfatteren
Berit Swensen (f. 1960) er biolog med hovedfag i plantefysiologi fra Universitetet i Oslo, og har en doktorgrad fra Norges  UMB – Universitetet for miljø- og biovitenskap innenfor jordkultur og prosesser i jord.
Hun har i de siste årene deltatt aktivt i arbeidet til Biologisk-dynamisk Forening, og bidratt blant annet med artikler i tidsskriftet «Herba», hvor hun også for tiden er redaktør. I tillegg har hun holdt flere foredrag og kurs om matkvalitet og ernæring.
Hun arbeider for tiden som frittstående forsker, med hovedoppgave å bidra til utviklingen av metoder som kan brukes for en helhetsorientert kvalitets- vurdering av jord og jordbruksprodukter. Videre er hun med i en nordisk forskergruppe som studerer helseeffekter av biodynamisk og økologisk mat.