Tilbud!

Beredskapshagen – slik får du mat ut av plenen

Hva gjør du om Norge blir rammet av en matvarekrise?

Har du en plen – eller en terrasse eller en hyttehage – kan du skaffe deg en matlagerbuffer. Denne boken viser deg hvordan.

Forfattere: Maria, Barbro Helga og Anders Nordrum
Innbundet, 272 sider

Opprinnelig pris var: kr449.00.Nåværende pris er: kr399.00.

Legg til ønskeliste
Legg til ønskeliste
Produktnummer: X11 Kategori:

Ekstra info

Hva gjør du hvis norge rammes av en matvarekrise?

Våren 2020 fikk vi en påminnelse om hvor fort en krise kan ramme oss. Heldigvis stoppet ikke matforsyningen opp denne gangen, men skulle det skje, har du mulighet til å skaffe deg et ekstra spiskammers ved å gjøre om plenen – eller terrassen eller hyttehagen – til en kjøkkenhage.

Beredskapshagen viser deg, trinn for trinn, hvordan du gjør dette. Boken tar utgangspunkt i at du har lite dyrkingserfaring og minimalt med hageredskaper, og presenterer enkle og velprøvde dyrkings­ teknikker som kan fungere i en krisesituasjon. Den gir også et innblikk i Norges matsikkerhet og matvareberedskap samt den sovjetisk­russiske datsjakulturen som er forfatternes inspirasjonskilde og eksempel fra virkeligheten på hva en kjøkkenhage kan bety i vanskelige tider.

Anders og Barbro har siden 2016 drevet bloggen datsja.no hvor de skriver om kjøkkenhagen i et beredskapsperspektiv. Anders er gartner og tidligere gartnerlærer. Maria har doktorgrad i russisk språk og har bodd fem år i Russland. Boken er skrevet som et samarbeidsprosjekt mellom de tre.