Stefans Lille Svarte – Bokashi, biokull og bakterier

kr329.00

Gjærende vin, velduftende surkål og boblende kombucha. Hvem hadde vel trodd at bakterier skulle kunne være med på å løse verdens problemer? Ny forskning viser nemlig hvordan vi med bakterienes hjelp kan produsere mat og samtidig begrense klimakatastrofen. Alt begynner på kjøkkenet ditt, og du trenger ikke mer enn en bøtte og et lokk!

Nøkkelen ligger i biokullet, og det er her bokashien spiller sin rolle: Du får miljøvennlig kompost som gir næring til hele den komplekse veven av liv som finnes under føttene våre. Det fermenterte matavfallet du har skapt lader biokullet med utrolig næring. I tillegg fanger biokullet kulldioksid og lar det hele berike matjorden vår.

Bokashi, biokull og bakterier handler om jord i bred forstand. Vi følger forfatteren ned i materien – fra tarmflora til økosystem – og som alltid med fokus på hva vi kan gjøre selv. På balkongen, i kjøkkenet eller ute i kjøkkenhagen, og på måter som sparer både tid og ressurser.

Legg til ønskeliste
Legg til ønskeliste
Varenummer: X10 Kategori:

Ekstra info

Stefan Sundström er en svensk låtskriver, forfatter, trubadur og rockeartist med flere musikkpriser i baklomma. Og han er en lidenskapelig tomatdyrker. Og han dyrker sin egen snus. I Sverige har han skrevet flere bestselgere om dyrking og mat. Dette er hans første bok oversatt til norsk.

Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 206
Format: 24 x 19 cm