norskproduserte frø

Klosterbønne

kr45.00

Klosterbønnas norske historie starter i 1869 da Georg Christian Sibbern tok med seg noen frø fra en stangbønne på Verdensutstillingen i Paris til familiens eiendom på Værne Kloster i Rygge. Bønnene er siden dyrket i mange generasjoner på klosteret og på nabogården Karlberg. Oldefaren til Nina Svartedal, fagleder i Norsk genressursenter, kjøpte Værne Kloster i 1905 og fikk da med seg klosterbønnene på kjøpet.
Klosterbønne er en varmekjær stangbønne som kan bli over 2 meter høy. Smak og kvalitet er veldig god, men de kjøttfulle skolmene har strenger som bør fjernes før den kokes og spises. Skolmene har best smak når frøene har begynt å utvikle seg.

Tomt på lager

Få e-postvarsel Vennligst legg inn e-postadressen din, så informerer vi deg så snart produktet er tilbake på lager.
Legg til ønskeliste
Legg til ønskeliste
Varenummer: GB371 Kategori: Stikkord: ,

Detaljer

Innhold porsjon

10g

Antall frø ca.

35

Latinsk navn

Phaseolus vulgaris L. var. vulgaris

Såtid forkultur

april-mai

Såtid direktesåing

mai-juni

Spiretemperatur

>15˚C

Sådybde

3-4cm

Radavstand

100cm

Så-/Planteavstand

50cm

Såmengde

4-5 frø per staur

Ekstra info

høyde 1,8-2,5m

Tusenfrøvekt / Frø per gram

230g / 4 frø

Såkalender

jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Forkultivering
Såing friland
Utplanting
Høsting

Dyrking

Sås i mai eller juni, enten på enkeltrader med 100 cm mellom radene eller dobbeltrader med 120 cm mellomrom. Plantene blir mellom 200 og 250 cm høye og gir lange og brede belger. Plantene bør støttes med netting.