Ekstra info
Fra boken
«Maten vi spiser skal ikke bare gjøre oss mette – den skal i tillegg understøtte vår helse og gi oss kraften vi trenger for å kunne virkeliggjøre våre mål. De kvalitetene som da må være tilstede i maten, må bokstavelig talt vokse inn i og gjennomtrenge den mens den står i jorda. Blant vinkjennere er det stor enighet om at ikke bare druesort, men også jordsmonn, lysforhold, nedbørsforhold og temperatur har stor betydning for sluttproduktets kvalitet. Det er på tide at en slik forståelse også skal omfatte gulrøtter, korn, kjøtt og potet.»
«I alle organismer er det et samspill av prosesser som omdanner fremmed stoff til organismens eget. De mange metabolske prosessene foregår i organismens mange celler og organer, […] Derfor kan vi betrakte mangfoldet av levende organismer i jorda som humusorganismens celler og organer.»
Om forfatteren
Berit Swensen (f. 1960) er biolog med hovedfag i plantefysiologi fra Universitetet i Oslo, og har en doktorgrad fra Norges UMB – Universitetet for miljø- og biovitenskap innenfor jordkultur og prosesser i jord.
Hun har i de siste årene deltatt aktivt i arbeidet til Biologisk-dynamisk Forening, og bidratt blant annet med artikler i tidsskriftet «Herba», hvor hun også for tiden er redaktør. I tillegg har hun holdt flere foredrag og kurs om matkvalitet og ernæring.
Hun arbeider for tiden som frittstående forsker, med hovedoppgave å bidra til utviklingen av metoder som kan brukes for en helhetsorientert kvalitets- vurdering av jord og jordbruksprodukter. Videre er hun med i en nordisk forskergruppe som studerer helseeffekter av biodynamisk og økologisk mat.