Solhatt økologiske frø – ekte, ærlig og realt håndverk

Solhatt tilbyr et stort utvalg økologiske frø av grønnsaker, urter og blomster. Alle sortene er selektert på avling, smak og motstandsdyktighet. Solhatt tilbyr:

  • Norges største utvalg av norskproduserte frø.
  • 100% økologiske såvarer.
  • Såvare av flere eldre norske sorter.
  • Dyrkningstips fra profesjonelle gartnere.
  • Høy kvalitet, god service og rask levering.

Vi har et rikelig utvalg med godt over 500 sorter tilpasset norsk smak og klima i nettbutikken for hobbygartnere. Yrkesgartnere, småskala produsenter og andelsbønder som trenger større pakninger er velkommen til å bestille i vår nettbutikk for yrkesgartnere.

Hjem

Følg Solhatt: Facebook / Instagram / Nyhetsbrev

Solhatt økologiske frø - vi dyrker framtidens mangfold

Solhatt satser på dyrking av hagebruksfrø, noe som er unikt i norsk sammenheng. De siste 12 årene har vi stadig jobbet med å utvide utvalget av norskproduserte økøfrø. I 2024 kan vi tilby rundt 100 sorter, enten dyrket av oss på Stange eller av de som er med i frøavlernettverket vårt. 

Frødyrking krever langsiktig satsing, og ved å handle hos oss er du med på å styrke beredskap, og utvikle utvalget av norske frø i årene framover. Takk for det!

Norskproduserte frø

Solhatt satser på produksjon av hagebruksfrø, noe som er unikt i norsk sammenheng. De siste 10 årene har vi stadig jobbet med å utvide utvalget av norskproduserte økofrø. I 2024 kan vi tilby ca. 90 sorter, enten dyrket av oss på Stange eller av de som er med i frøavlernettverket vårt. I tillegg til det vi produserer selv har vi et omfattende sortiment av økologiske frø fra utvalgte leverandører i Europa.

Frødyrking krever langsiktig satsing, og ved å handle hos oss er du med på å utvikle utvalget av norske frø i årene framover. Takk for det!

Solhatt i media

Podcaster med Solhatt, bildene lenker til Spotify.

Podcast Takk for maten
Podcast Hagespiren

Solhatt på YouTube, bildet lenker til kanalen.

Solhatt på YouTube
Hjem

Norges grønneste gavekort finner du hos Solhatt!

Et Solhatt gavekort er en grønn og fin gave som kan brukes etter eget ønske i nettbutikken vår.

Gavekortet sendes som e-post til mottakeren på ønsket dato. Vedlagt e-posten er en pdf som kan skrives ut.

Solhatt Gavekort

Kjært barn har mange navn: Mikrogrønt / Microgreens / Microleaf / Microleaves

Mikrogrønt er små, sprø og veldig næringsrike skudd og blader som kan dyrkes innendørs hele året. De er gode på salaten og på brødskiven, men også i varmretter. Mikrogrønt-frøene bredsås i vanlig (økologisk!) så/plantejord i potter eller brett, på et varmt og lyst sted. Når skuddene etter ca 2–4 uker er 5-10 cm lange er de spiseklare!

Les mer: Hvordan dyrke grønt innendørs. Året rundt.

Matauk med pallekarm – enkle grep til selvforsyning

Tenk om vi kunne forvandlet de mange grønne hageflekkene i norske nabolag fra plen til kjøkkenhager, dyrke våre egne selvvoksende beredskapslager!

23. mars kommer den nye boken til Maria berg Hestad, og i den anledningen Solhatt sammen med henne satt sammen en matauk-frøpakke som kan gi en pangstart på ambisjonen om å dyrke en betydelig del av dine egne grønnsaker!